Kuchnia Niemców rosyjskich sto lat temu (Cuisine of Russia Germans hundred years ago)
DOI:
https://doi.org/10.34739/Keywords:
przepisy kulinarne, Niemcy rosyjscy, tradycyjne potrawy, zapożyczone potrawyAbstract
Artykuł poświęcony jest procesom zachowywania tradycji i zapożyczeń w dziedzinie kulinarnej Niemców rosyjskich w ubiegłym stuleciu. W artykule postawiono sobie za cel zbadanie przepisów kulinarnych Niemców rosyjskich metodą analizy statystycznej na podstawie książek kucharskich i określenie, na ile zachowały się narodowe tradycje kulinarne. Badanie wykazało, że mimo wpływu otoczenia obcojęzycznego, tradycje kulinarne przetrwały do dziś.
Downloads
Download data is not yet available.
Downloads
Published
2024-12-05
Issue
Section
ARTYKUŁY
How to Cite
Goreva, S. (2024). Kuchnia Niemców rosyjskich sto lat temu (Cuisine of Russia Germans hundred years ago). Officina Historiae, 7(1), 68-74. https://doi.org/10.34739/