Oznaczanie poziomu zawartości B(a)P w rynkowych przetworach mięsnych z wykorzystaniem HPLC
Abstrakt
Zagadnienia związane ze skażeniem środowiska naturalnego oraz zanieczyszczeniami artykułów rolno-spożywczych wzbudzaj zainteresowanie społeczeństwa już od kilku lat. W związku ze wzrostem uprzemysłowienia w ciągu ostatnich kilku dekad, ilość związków chemicznych, wprowadzonych do środowiska naturalnego przez człowieka, osiągnęła ogromne rozmiary.
Pobrania
Statystyki pobrań niedostępne.
Pobrania
Opublikowane
09/12/2019
Numer
Dział
oryginal papers
Jak cytować
Kubiak, M., Polak, M., & Piszcz, P. (2019). Oznaczanie poziomu zawartości B(a)P w rynkowych przetworach mięsnych z wykorzystaniem HPLC . Camera Separatoria, 2. https://czasopisma.uws.edu.pl/cameraseparatoria/article/view/1037